Vijf kleine kleindiersportverenigingen uit de noorden van Drenthe besloten een gezamenlijke show in één van de bloemenveilinghallen van Eelde te houden. Op de 1ezaterdag in december was het zover. 

De organiserende verenigingen zijn ´De Wiekslag’ uit Assen, ´De Vriendenkring´ te Eelde, ´G&O´ Gieten e.o., ´De Sportfokkers´ uit Roden en de Kleindiersportvereniging te Vries. Een tentoonstellingsbestuur uit de ´vijf´ heeft met enthousiasme de plannen verder ingevuld en uitgewerkt. 

Uitgegaan zijn we van 400 dieren, maar het werden er bijna 600. We zijn trots op het prachtige aantal als start van onze nieuwe ééndagshow. Blijkbaar slaat een dergelijke show aan bij de fokkers. 
Iets over de show zelf. De kippen en de konijnen zijn even sterk vertegenwoordigd. Wat opvalt is dat heel veel verschillende rassen in de kooien zitten. Bij de konijnen ook veel tekeningdieren.

Gelijktijdig met onze show vindt naast ons de rommelmarkt van Vitalis plaats. Het publiek neemt vaak even een kijkje bij de show. En omgekeerd gebeurt dat ook. De knuffelhoek met konijnen en kuikens trekt de aandacht van de jeugd. Een moeder krijgt haar kinderen maar moeilijk mee naar de vlooienmarkt.

Erg blij zijn we met de positieve geluiden van de fokkers. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Dus op naar de volgende show.
De pers is goed vertegenwoordigd door Radio Noord, TV Drenthe en een plaatselijke huis-aan-huis krant. Extra gratis aandacht in de media kunnen we goed gebruiken.

John Basoski