Zes kleine kleindierensportverenigingen uit de noorden van Drenthe hielden voor de tweede keer een gezamenlijke show in één van de makkelijk bereikbare bloemenveilinghallen van Eelde.

Organiserende verengingen
De  organiserende verenigingen zijn ‘Asser Kleindierenfokkersclub’,  ‘De Wiekslag’  beide uit Assen, ´De Vriendenkring´ te Eelde, ´G&O´ Gieten e.o., ´De Sportfokkers´ uit Roden en de Kleindiersportvereniging te Vries. Ook nu heeft een tentoonstellingsbestuur uit de ´zes´ met het nodige enthousiasme en inzet de plannen uitgewerkt.

Meer dieren
Dit keer zijn er ruim 700 dieren ingeschreven. Een prachtig aantal waar we erg blij mee zijn.  Enkele nieuwe diergroepen zijn gevraagd: zoals duiven, cavia’s, sier- en watervogels.
Iets over de show zelf. Er zijn meer konijnen dan hoenders aanwezig waarvoor een extra keurmeester is uitgenodigd. Wat opvalt is dat heel veel verschillende rassen en kleuren in de kooien zitten. Voor de konijnen geldt dat ook.
De meeste inzenders komen uit de drie noordelijke provincies. Enkele inzenders zien we uit Overijssel en Flevoland.
Gelijktijdig met onze show vindt naast ons de rommelmarkt van Vitalis plaats. Het publiek neemt vaak even een kijkje bij de show. En omgekeerd gebeurt dat ook.

Vertrouwen om verder te gaan
Erg blij zijn we met de positieve geluiden van de fokkers. Dit geeft veel vertrouwen om verder te gaan.
De pers is goed vertegenwoordigd door Radio Noord en plaatselijke huis-aan-huis kranten. Interviews voorafgaande aan de show zijn door locale radiozenders uitgezonden. Extra aandacht voor onze hobby en show in de media is zeker welkom.

John Basoski